"Dugena" félütő kandallóóra

Ár: 13.900 Ft.

Esztétikailag és technikailag kiváló állapotú, az 50-es években gyártott, német, un.Gelsenkirchener barokk készülék. A márkanév a német óragyártók 1917-ben kereskedelmi céllal létrehozott Alpina-Deutsche Uhrmachergenossenschaft-ot takarja. Magasfényu, a szélek felé sötétedo színezésu, rézcsíkokkal díszített fadoboz, baloldalt pár, alig észreveheto lakkpattanással. Függesztett billegokerekes idozítésu rézszerkezet (Schwebegang). Az egy szimpla és egy kettos hangból álló bim-bam ütés félkor egyszer, órakor a megfelelo számban szólal meg. A számlapon Dugena márkafelirat. A szerkezet hátlapjába a Franz Hermle und Sohn óragyár stilizált órás FHS emblémája van beütve (gravírozva). A ma is muködo gyárat 1922-ben alapították Gosheimben. Egy felhúzással egy hetes muködés. A felhúzókulcs, a háromnyelvu, kétoldalas használati utasítás másolata és magyar fordítása mellékelve. Befoglaló méretek: szélesség 50cm, magasság 20cm, mélység 14cm. Kitisztítva, olajozva, beszabályozva.

Az utolsó fényképen látható kb.12cm átméroju, originál csomagolású kvarcóra az eladó ajándéka.

Ez nem un. "lomis" áru, amit vásárlás után az óráshoz és asztaloshoz kell vinni javításra komoly pénzért. Mivel használt áru, nem tudok rá garanciát vállalni, azonban egy ésszeru határon belül az esetleges óraszerkezeti meghibásodásokat megjavítom.

Az óra egy felszámolandó gyujtemény óvott darabja, s már jellegénél fogva sem szívesen vállalok csomagolást és szállíttatást. Lehetoleg kézbe szeretném átadni! Az ár plusz 1150 Ft postaköltség elozetes átutalása esetén, gondosan csomagolva, értékbiztosítással, futárral tudom küldeni. Ekkor részletes, írott üzembe helyezési útmutatást adok. Törékeny megjelölés esetén +50% a postai felár.
Megye:  Budapest
Település:  Budapest, XIV. kerület
Szeretné, hogy a hirdetése újra előre kerüljön? Ára 508 Ft.
Ára 508 Ft. Küldje el a TOP szót SMS-ben a 0690-643-643-es telefonszámra, majd a válaszként kapott kódot írja be a lent található mezőbe, majd klikkeljen az Aktiválás gombra! Aktiválás
Apple Google Store iTunes Google Play